© 2019 Airo Landscapes Inc.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

CNLA 2017 / 2018

Back Yard Getaway

February 29, 2016

 

The project began with a consultation with a designer from Airo Landscape Design. The client was looking for a low maintenance, relaxing outdoor entertaining space that was to include an area for their Bar and BBQ, hot tub, and a fire pit where they would sit in their existing furniture. They wanted the space to function for both small and larger gatherings of people and wished for there to be an easy flow between the different elements of the space. The area they wished to develop had an existing concrete retaining wall made from large scale blocks as well as a timber fence that served as a barrier between the driveway and backyard space. These elements combined to create a confined and uninviting space to entertain.

 

The space now has been transformed into a warm, intimate and inviting outdoor living area. To create hierarchy, reduce visual clutter and define the different areas for programming, we created a two tiered space, where the different areas of activity wrap around one another in an organic yin yang pattern. The difference in elevation also allowed us to break up the strong visual element of the concrete block retaining wall. The layout of the space creates flow and visual connections no matter where you are sitting. The natural wooded surrounding was influential in choosing a local stone product for the patio and retaining wall. The planting beds follow the curvilinear lines and provide additional definition between the areas and soften the rugged stone. 

Please reload

Featured Posts

CNLA National Awards

August 24, 2017

1/4
Please reload

Recent Posts
Follow Us
Please reload

Search By Tags

August 24, 2017

August 24, 2017

February 29, 2016

April 17, 2015

Please reload

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic